Om Mammoth Knives


Nærmest siden jeg kunne gå, har altid jeg opholdt mig meget  udendørs, bygget huler, leget med ild, vandret, camperet, fisket og gået på jagt - og bare generelt haft en alt omfavnende interesse for naturen. Naturen kræver værktøj, og mine knive bærer nok derfor et præg af, at de skal kunne bruges til noget og kunne tåle at blive brugt.

Ønsket om at prøve kræfter med knivbyggeri havde været til stede i mange år, og for et par år siden faldt jeg, nærmest tilfældigt, over et weekendkursus i Odense. Det gik hurtigt og jeg var som så mange andre hooked med det samme. Skuret derhjemme fik en mindre ombygning og jeg havde et lille værksted hvor jeg kunne gå og hygge mig, siden har mit nordfynske nabolag lagt øren til meget sliben og banken. Arbejdet med knivene er dejligt afstressende og jeg finder stor tilfredshed i at se hvordan knivene kommer til live igennem hele processen. Jeg arbejder primært på klinger slebet ud af div klingemagere i ind- og udland, men prøver også til med mine egne.


Jeg er ikke nået til et punkt endnu hvor knivene er mere kunst end værktøj, det er selvfølgelig rart at høre når nogen synes det ser lækkert ud, men jeg finder størst tilfredshed, når jeg får tilbagemeldinger om at knivene bliver brugt og de virker. Knivene laves primært ud fra en ide om: "den kniv kunne jeg godt selv tænke mig" - så må man jo bare håbe at andre er enige og finder charmen i de samme små "skønhedsfejl" der næsten altid vil være på et stykke håndlavet grej. De fleste knive sælger jeg over nettet, men jeg er også ind i mellem at finde på jagt og outdoor messer, markeder mv. - en aktivitet jeg planlægger at øge i fremtiden.

Tak for besøget
Mvh
Søren Christoffersen